Mijn naam is Nicolle Dost en al heel mijn leven ben ik gek op dieren en helemaal op honden. Vroeger ben ik thuis opgevoed met (of door) een stel flinke Duitse Herders. Mijn eerste uitlaathond had ik toen 13 was en mijn buren door gezondheidsklachten tijdelijk hun hond niet konden uitlaten.  Sinds 2014 heb ik een lieve Spaanse straathond geadopteerd en ga ik regelmatig op pad met een aantal buurthonden. Ik vind niets leuker dan met een stel vrolijke kwispelende honden het buitenleven op te zoeken. Niet gek dus dat juist ik ben begonnen met mijn eigen hondenuitlaatservice.

 

Ook voor honden is het belangrijk om in contact te komen met soortgenoten. Hier leren ze snel en veel van op sociaal gebied. Ze leren met elkaar communiceren, in al hun vormen en maten. De honden kunnen spelenderwijs in contact komen met jong en oud en kunnen vooral even hond zijn in een hondenwereld. Ik begeleid de Kwispels sinds 2016 om dit op een verantwoorde wijze te kunnen doen.

 

Soms wandel ik niet alleen, maar loopt er iemand met mij mee. Ik begeleid jongeren een tijdje die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Door weer in beweging te komen en mee te kunnen draaien met het mooiste werk dat er wat mij betreft is, behouden zij een dagritme en kunnen zij op een positieve manier competenties ontwikkelen. Door dagbesteding te combineren met de hondenuitlaatservice vallen twee passies samen; honden en helpen.

 

 

Mijn achtergrond in het onderwijs (hiervoor heb ik in het voortgezet onderwijs voor de klas gestaan) maakt het dat ik het belangrijk vind om ook geschoold mijn eigen HUS te starten. Daarom heb ik de cursus Gediplomeerd Hondenuitlaat Service bij de Martin Gaus Academie gevolgd. Daarnaast lees ik me bijna suf over alles wat met honden te maken heeft.