Mijn naam is Nicolle Dost en vanaf jonge leeftijd ben ik al met honden bezig. In 2014 heb ik Lizzy geadopteerd, een lieve Spaanse straathond. Omdat ik steeds vaker met Lizzy en haar hondenvrienden op pad ging en er veel plezier aan beleefde, heb ik er in 2016 mijn werk van gemaakt. Hondenuitlaatservice Kwispel & Co was een feit.

 

De eerste auto, helemaal klaar gemaakt voor veilig vervoer van honden, stond voor de deur. Hij heette de Willem. Met de Willem haalde ik zes tot acht honden op, later kwam er een grotere bus, de BeeBee, waarin er plek was voor twaalf honden. Hoewel de wandelingen goed verliepen, merkte ik toch dat het vervoer sommige honden te veel stress gaf. Het ophalen duurde ook te lang naar mijn smaak, dus toen ben ik terug naar de tekentafel gegaan. Dit moest anders.

Na een samenloop van omstandigheden heb ik in 2020 de knoop doorgehakt, de bus verkocht, er een bakfiets voor in de plaats genomen en het ophaalgebied verkleind. Op die manier ben ik echt samen met de honden op avontuur en is alle stress voor de honden verdwenen.

 

Ik vind het belangrijk dat alle honden hebben plezier aan de wandeling en dat het uitlaten op een veilige manier verloopt, zowel voor de hond als de omgeving. Ik werk zoveel mogelijk met beloningen in plaats van correcties. Ik streef er naar dat honden op een verantwoorde wijze in contact met elkaar komen en van elkaar kunnen leren. Hiervoor is afstemmen op de belevingswereld van de hond in mijn ogen een must.

 

 

Om goed te leren afstemmen heb ik in 2016 met goed gevolg de hondenuitlaatservice opleiding van de Martin Gaus Academie afgerond. Sinds 2019 ben ik begonnen aan de instructeursopleiding van het Annorlunda Kynologisch Kenniscentrum. En zo breid ik mijn kennis en vaardigheden steeds een beetje uit.