Welke honden kunnen mee met Kwispel & Co?  

Ik discrimineer niet op ras. Alle honden die meegaan met Kwispel & Co moeten goed met andere honden overweg kunnen. Ook kennen ze de basiscommando's 'Kom' en  'Zit', de honden die meegaan met Kwispel & Co kunnen goed loslopen en blijven bij me in de buurt. Omdat mijn groepen gemengd zijn, kunnen loopse teefjes niet mee. 

 

Gaat mijn hond de eerste keer al los mee?

Uw hond gaat de eerste wandeling(en) aangelijnd mee aan een lange lijn. Pas als hij doorheeft dat hij bij mij en de roedel hoort, dan kan hij los.

 

Wat als mijn hond loops is?

Als uw hond loops is, dan kan ze niet mee met de groep. Als u geen andere oplossing heeft dan kan ik een korte poep en plasronde met uw dame doen, zonder groep. Dit geldt alleen voor bestaande klanten. 

 

Mag ik zelf eens meewandelen?

Natuurlijk is het mogelijk om zelf eens mee te wandelen. Het is ontzettend leuk om te zien of uw hond in de groep past en wie die hondenvrienden nu zijn waar hij of zij het steeds over heeft. 

 

Wat doe je bij slechte weersomstandigheden?

Regen, sneeuw, kou, het maakt mij niets uit. Ik loop door weer en wind. Voorwaarde is wel dat de wegen veilig en begaanbaar zijn. Bij storm wijk ik uit naar een groot veld in plaats van het bos, in verband met vallende takken, bij warmte gaan we zwemmen en wat vroeger en in de regen worden we gewoon nat. Mochten de omstandigheden zo bar en boos worden (code oranje/ rood), dan worden de groepswandelingen geannuleerd. De wandelingen moeten natuurlijk wel veilig blijven.

 

Wat doe je bij warm weer?

Als het te warm wordt is het onverantwoord om lange boswandelingen te maken. Ik wijk dan uit naar gebieden met water en schaduw. Indien nodig kort ik de wandeling in of verplaats ik de wandeling naar wat vroeger op de dag. 

 

Moet ik mijn hond voeren voor de wandeling?

Tot een uur voor de wandeling is het beter als uw hond niet gegeten heeft. Dit om een rampzalige maagtorsie te voorkomen. Als u wilt, kan ik uw hond na de wandeling voeren, zodat hij met een volle maag lekker kan gaan slapen.

 

Hoe groot is de wandelgroep? 

Ik loop meestal met 5 honden per keer bij me en dat is inclusief mijn eigen honden. Zo is er voldoende tijd om alle honden persoonlijke aandacht te geven. Het wil wel eens voorkomen dat ik nog één of twee extra honden meeneem, maar hiervoor kijk ik goed of de vaste groep dat aan kan en de roedel verantwoord in het bos kan lopen. 

 

Zijn entingen verplicht?

Ja, entingen zijn verplicht. Uw hond moet een cocktailenting hebben en een kennelhoest enting. Beide mogen niet ouder zijn dan een jaar. Titteren is ook prima. Tevens dient u uw hond regelmatig preventief te behandelen tegen vlooien, teken en wormen.

 

Loopt er wel eens een hond weg?

Het zou kunnen voorkomen dat uw hond schrikt of achter een konijn aanjaagt en daardoor ineens zijn groep kwijt is. Ik doe er natuurlijk alles aan om dat te voorkomen, door goed op het gedrag van uw hond te anticiperen. Het groepsgevoel houdt de honden echter bij elkaar. Mocht het onverhoopt toch gebeuren dan biedt de penning die u bij de intake krijgt uitkomst. En natuurlijk ga ik alles op alles zetten om uw trouwe viervoeter weer terug te vinden.

 

Wie is er aansprakelijk als er iets misgaat?

Bij wet is het zo geregeld dat iedere baas aansprakelijk is voor de schade die zijn hond veroorzaakt. Ook wanneer de hond met iemand anders is meegegeven. Controleert u daarom voor de zekerheid uw WA-verzekering. Natuurlijk doe ik er alles aan om incidenten te voorkomen, door goed te anticiperen op het gedrag en de omgeving.