Werkwijze hondenuitlaatservice Kwispel & Co

Vooraf 

We beginnen met een korte telefonische intake, om te bepalen of uw adres in de route past en of er plek is op de gewenste uitlaatdagen. In verband met beperkte plaatsen en voor een goede afstemming met de groep, is het belangrijk dat de hond op vaste momenten mee gaat. 

 

Voor uw hond mee kan met hondenuitlaatservice Kwispel & Co, kom ik eerst kosteloos kennismaken bij u aan huis, zodat ik een goed beeld krijg van uw hond en u van de uitlaatservice. Uw hond maakt dan ook al kennis met de bakfiets, want dat is toch wel even spannend de eerste keer.

 

Bakfietstraining

Mocht de hond het te spannend vinden om in te stappen, dan volgen er na de intake wat korte trainingsmomentjes, die we in kleine stapjes opbouwen. Als uw hond er helemaal klaar voor is, dan kunnen we beginnen met de groepswandelingen. 

 

Groepswandeling

De wandeling vindt plaats rond het middaguur. Ze gaan een vol uur naar de bossen, al met al is uw hond ongeveer anderhalf tot twee uur van huis. De groepswandeling is met een klein clubje honden van maximaal vijf.

 

De honden moeten in mijn zichtveld blijven en sociaal met elkaar omgaan. Ik wil dat alle honden zich prettig voelen in de groep. Er kan lekker worden gespeeld, gesnuffeld of gewoon lekker gewandeld. In principe gaan de honden los mee, maar soms is het ook noodzakelijk om eventjes aan de lijn te lopen. 

 

Na de wandeling kom ik de honden weer thuisbrengen. U heeft al een handdoek klaarliggen, zodat ik uw hond even kan nadrogen. Ook controleer ik of er voldoende water in de bak zit. 

 

Tijdens de wandeling maak ik regelmatig foto’s en filmpjes die ik deel via Whatsapp. Zo kunt u zelf ook zien hoe uw hond het vindt om mee te gaan met de hondenuitlaatservice.